Før du kjøper din egen MC

Dersom man aldri har hatt en egen MC, er det lurt å få med seg en venn som vet en del om motorsykler. Det er lett å falle for de store og dyre motorsyklene, men hvis man nettopp har lært seg å kjøre, bør man satse på en lettere sykkel som er enklere å kontrollere. Sikkerhetsutstyr er også viktig, for selv erfarne motorsyklister kan velte. Nybegynnere er enda mer utsatt, og det gjelder å sikre seg slik at man ikke skader seg dersom man velter.

Sykkelen man kjøper skal både passe til formålet den skal brukes til, og den skal passe til personen som skal kjøre. Motorstyrke er bare én av tingene man må tenke på. En annen ting man må vurdere, er høyden på motorsykkelen. Det er viktig at føttene rekker ned til underlaget når man sitter på sykkelen.

Mange som nettopp har fått førerkort for motorsykkel, ønsker seg en motorsykkel med mange hestekrefter, men det er ikke sikkert det er et fornuftig valg. Kraftige motorsykler er vanskeligere å kontrollere, og de er ikke nødvendigvis bedre å kjøre enn sykler som har færre hestekrefter. Det lønner seg som regel å kjøpe en litt mindre motorsykkel først. De fleste som kjøper motorsykkel velger å bytte den ut etter noen år, så velg en sykkel som er litt enklere å kjøre. Det er bedre å oppgradere til en kraftigere sykkel når man har samlet mer erfaring.

rnn.yqe.